08-2840531 عمارة الغول - الطابق الرابع

طريقة عمل الكفتة التركي

طريقة عمل الكفتة التركي

طريقة عمل الكفتة التركي

 

خنساء فلسطين _ وكالات

 

 

 

لو زهقتى من طعم الكفته العادى . اليكى طريقة عمل الكفتة التركي روعه . تعرفى على المقادير والطريقه فى هذا المقال .

 

طريقة عمل الكفتة التركي

 

المقادير

 

◾نص كيلو لحمة مفرومة ” بقرى او ضانى ”

◾بصله كبيره

◾بيضه كامله

 

◾ملعقتان من البقسماط المطحون

◾ملعقه ملح

 

◾ملعقه فلفل

◾ملعقه بهارات لحمه

 

لعمل الحشوة :

 

◾نصف كيلو بطاطس

◾نصف كوب لبن

◾نصف كوب جبنه رومى مبشورة

 

 

 

الطريقه:

 

طريقة عمل الكفتة التركي

طريقة عمل الكفتة التركي

اولا: لتجهيز اللحم

 

قومى بضرب البصل مع البيض مع التوابل فى الخلاط . ثم اخلطيهم بالملح وضيفى البقسماط حتى يتماسكوا ويسهل تشكيلهم

 

ثانيا: لتجهيز الحشوة

 

قومى اولا بتقشير البطاطس وتقطيعها لمكعبات ليسرع سلقها . وما ان يتم سلقها نصفيها من الماء ونهرسها مع اللبن . ثم نضيف الجبن الرومى ونخلطهم معا .

 

ثم ضعيها فى الثلاجه حتى تبرد تماما لئلا تسبب فى تفكك الكفته لو استعملناها وهى ساخنه .

 

ثالثا: اعداد الكفته التركى

 

فى صينيه كبيره ندهنها بالزيت .

 

نكور اللحم كرات ثم نصنع فتحه بداخله فيكون مثل الطبق .

 

ثم احضرى خلطه البطاطس المهروسه وشكليها كور .

 

ثم اغرسيها فى الفتحات  بداخل اللحم المفروم  . بحيث يكون اللحم المفروم مثل الطبق الذى يحمل عليه البطاطس المهروسه

 

ثم رشى رشه جبنه من فوق . ورشه زيت

 

ثم دخليها فرن ساخن على 180 درجه لمده 15 دقيقه .حتى تتاكدى من نضج الكفته. .