08-2840531 عمارة الغول - الطابق الرابع

طريقة عمل شاورما الكبدة بطعم يفوق الوصف

طريقة عمل شاورما الكبدة بطعم يفوق الوصف

طريقة عمل شاورما الكبدة بطعم يفوق الوصف

خنساء فلسطين _ وكالات

 

متعودين على الشاورما تكون يا اما شاورما لحم  او شاورما دجاج  لكن في هذا المقال سنعلمك طريقة عمل شاورما الكبدة . بطعم خرافى ورائع يفوق الوصف .

 

طريقة عمل شاورما الكبدة

 

المقادير:

 

نصف كيلو كبده بقرى

ملعقة كبيره خل ابيض

3 فصوص ثوم مفرومه

 

مل صغيره كمون

مل صغيره ملح

مل صغيره فلفل

 

مل صغيره شطه

بصله كبيره مقطعه شرائح

3 فلفل الوان مقطع شرائح

 

2 طماطم مقطع شرائح

لتر ماء

 

 

 

الطريقة:

 

في حله على النار ضعي الماء يغلى مع الخل , الثوم المفروم , الكمون و الملح , الفلفل , الشطه

 

بعد غليان الماء المنكه ضيفى قطع الكبده لمده 5 دقائق فقط وانزعيها بسرعه .

 

ضعي قطع الكبده في ماء مثلج حتى توقفى الاستواء ويتم تبريدها

 

قطعى الكبده لطرنشات طويله شاورما

 

في طاسه اخرى ضعي ملعقتان زيت زيتون وضيفى لهم البصل الشرائح والفلفل الالوان والثوم المفروم والطماطم  ثم ضيفى شرائح الكبده وقلبيهم حتى تمام النضج .

 

تبليها بملح وفلفل وشطه وبألف هنا وشفا