08-2840531 عمارة الغول - الطابق الرابع

ميت لوف بالصوص البني مع تغميسة الرايب لأحلى فطار

ميت لوف بالصوص البني مع تغميسة الرايب لأحلى فطار

ميت لوف بالصوص البني مع تغميسة الرايب لأحلى فطار

 

 

خنساء فلسطين _ وكالات

 

 

هنقدم لكِ ميت لوف بالصوص البني مع تغميسة الرايب لأحلى فطار وصفات سهلة ومش مكلفة وتقدميها بشكل مختلف .

 

ميت لوف بالصوص البني مع تغميسة الرايب

 

ميت لوف بالصوص البني

 

المقادير

 

نصف كيلو لحمة مفرومة

بصلة كبيرة مفرومة

2فص ثوم مفروم

فلفل حار حسب الرغبة مقطع ناعم

ربع كوب بقدونس مفروم

2 ملعقة صلصة طماطم

2 ملعقة كاتشاب

ربع كوب حليب

ربع كوب بقسمات او شوفان

ملح وفلفل اسود وبهارات

للوجه كاتشاب

 

 

 

الصوص البنى

 

ربع كوب صوص الباربكيو + ربع كوب ماء وملعقة كاتشب نخلطهم على النار مجرد يمتزجو فقط ويبقوا دافين ده هو الصوص وممكن تستبدليه بباكو صوص الديمجلاس وممكن بدون صوص خالص زى ما تحبى

 

 

 

الطريقة

 

فى اناء يتم نقع البقسماط او الشوفان فى الحليب لمدة ربع ساعة

 

ثم نخلط جميع المقادير اللحمة والبقسماط او الشوفان بالحليب والملح والفلفل والبهارات والبصل والثوم والبقدونس والصلصة والكاتشاب جيدا

 

بعد عجن جميع المقادير نتركها تتشرب التتبيلة وترتاح نصف ساعة

 

ثم يدهن قالب بقليل من الزيت او الزبدة ونضع فيه اللحمة ونساويها جيدا

 

 

ثم ندهن الوجه كاتشاب

 

 

يسخن الفرن على درجة حرارة 200 ثم نضعه بالفرن لمدة من 30 الى 40 دقيقة او حتى النضج

 

ثم يقلب فى طبق ونضع عليه الصوص ونتركه يرتاح

 

لا يقطع قبل ان يهدأ ثم يقطع شرائح ويقدم مع الخبز او المكرونة او الارز

 

وبالف هنا

 

 

 

تغميسة الرايب

 

المقادير

 

رايب او زبادى حسب الكمية اللى تحبيها

ملعقة عصير ليمون

ثوم مفروم

خيارة مبشورة

جزرة مبشورة

خبز محمص

ملعقة صغيرة زعتر جاف

زيت لتحمير الخبز

ملح

فلفل أسود

 

 

 

الطريقة

 

إخلطى الرايب مع عصير الليمون والثوم والزعتر والملح والفلفل الأسود

 

قطعى الخبز لمربعات متوسطة وإقليه فى الزبت ورشيه بالملح والفلفل الأسود

 

ضعى  الجزر والخيار  فوقهما خليط الرايب والخبز وقدميها وبالهنا