08-2840531 عمارة الغول - الطابق الرابع

طريقة عمل الكفتة بالطحينة فى الفرن

طريقة عمل الكفتة بالطحينة فى الفرن

طريقة عمل الكفتة بالطحينة فى الفرن

 

خنساء فلسطين _ وكالات

 

 

سوف نقدم لك سيدتي طريقة عمل الكفتة بالطحينة , لذلك عليك الأن اتباع كل من الخطوات والمقادير التالية , وعلى الأكيد سوف تعتمدينها .

  

مقادير عمل الكفتة بالطحينة :-

 

نصف كيلو لحم مفروم

حبتين بطاطس متقطعين شرائح سمكها حوالى نص سم

كوب ونصف ماء دافىء

ربع كوب عصير ليمون

نصف كوب طحينة خام

ملح

فلفل اسود

طريقة عمل الكفتة بالطحينة

طبعا الكمية اللى فوق دى تكفى حوالى 3 افراد فلو عايزة ممكن تزودى المكونات حسب العدد اللى عندك.

المهم هتحضرى الصينية اللى هتدخل الفرن وتدهنيها بالزيت او تحطى فيها ورق الومنيوم وبعدين تفردى فيها اللحمة المفرومة بالتساوى بحيث متكونش جهة اعلى من جهة ونفرد فوقيها قطع البطاطس بالترتيب.

وندخلها الفرن لمدة حوالى من 30 الى 40 دقيقة وخللى بالك لازم يبقى الفرن من تحت مش قريب من قاعدة الصينية علشان اللحمة متتحرقش .

ثم نبدأ فى اعداد الطحينة عن طريق وضع عصير الليمون + الطحينة الخام + الملح ونضعهم فى اناء عميق ونحركهم معا جيدا حتى يتجانس الخليط ثم نبدا فى اضافة الماء تدريجيا مع التقليب المستمر حتى نحصل على القوام المطلوب

ثم نضيف باقى كمية الماء بدون تقليب ( علشان المية دى هتتبخر لما تدخل الفرن ويتبقى الطحينة ) بعد ما نطلع الصينية من الفرن نصب عليها الطحينة وندخلها الفرن تانى لمدة 10 دقائق .

بعد كدة نشعل الفرن من الاعلى لمدة من 10 الى 15 دقيقة او حتى يصبح لونها ذهبيا .كانت هذه طريقة عمل الكفتة بالطحينة اذا اردتى معرفة بعض الطرق المخنلفة لعمل الكفتة يمكنك قراءة :-